Gelukkig kunnen we jullie vertellen dat de mensen waarmee en waarvoor wij werken in Sri Lanka allemaal gezond zijn en in de gegeven situatie hun draai hebben gevonden.
De wereld wordt hard geraakt door het coronavirus. Sinds half maart zit Sri Lanka op slot. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de inwoners en de economie.
Om verder in te zoomen: hoe gaat het met onze projecten en programma’s? De gewone gang van zaken ligt tijdelijk stil. Razendsnel hebben wij onze activiteiten aangepast aan de noodkreet die de urgentie van voedselhulp benadrukte. Wat wij doen kun je hieronder lezen.
We werken nu aan een plotselinge korte termijndoelstelling: onze cliënten zo goed mogelijk begeleiden in deze periode. En we kijken naar de langere termijn. Wanneer het multidisciplinaire centrum weer open gaat en hoe ons programma voor de inclusieve samenleving dan uitgevoerd kan worden is nog onduidelijk. Er ligt wel een plan klaar om onze kinderen en jongeren weer op school te ontvangen. Nu ons team vanuit huis werkt, hebben we de tijd om ons beleid op te frissen en verder uit te werken. Kortom, we zitten niet stil!
We kijken uit naar de dag waarop we de draad weer kunnen oppakken!

Huiswerk en meteen een steentje bijdragen! De jongeren uit het praktijkonderwijs vouwen en plakken de pillenzakjes voor het ziekenhuis. Daar is het ziekenhuis erg blij!

Wekelijkse voedselpakketten (voor meer dan 200 personen) geven rust bij ouders en zorgen voor voedzame maaltijden. Onze gehandicapte cliënten varen hier wel bij.