Ons beleid

We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen

Missie

Wij dromen van een samenleving waar iedereen gelijk is en waar ieders talent telt. 

Visie

Onze visie is om een veilige en betrokken gemeenschap te creëren voor de mensen met een beperking in Sri Lanka. Een gemeenschap waar onze doelgroepen zich veilig voelen om hun talenten te ontwikkelen en te mogen zijn wie ze zijn.

De praktische uitvoering

Wij bieden educatie aan mensen met een beperking en maatschappelijke inclusieprogramma’s in Sri Lanka. 

Op ons multidisciplinaire dagcentrum bieden we onderstaande zorg- en onderwijsvormen:

  1. Voor ernstig gehandicapte kinderen en jongeren bieden we dagopvang. 
  2. Voor kinderen met een lichte beperking bieden we speciaal onderwijs. 
  3. Friendship Foundation biedt praktijkonderwijs aan jongeren met een beperking. 

Binnen ons programma Inclusieve Samenleving bieden we een tweetal stromingen:

  1. Het programma “Disabled Friendly Community” biedt trainingen en voorlichting aan onze cliënten, hun ouders en de lokale gemeenschap om mensen met een beperking te laten integreren in de samenleving.
  2. We ondersteunen het netwerk voor professionals “Empowering Inclusion in Sri Lanka” om zo kennis te delen met elkaar en elkaar te leren kennen.

Kernwaarden

 

Kernwaarden geven richting aan onze visie en missie. Ze zijn de beginselen voor ons beleid binnen Friendship Foundation. De kernwaarden wijzen ons de weg die we willen volgen, om onze toekomst vorm te geven. De weg die we gaan is vaak beter zichtbaar voor ons, dan de eindbestemming waar die toe leidt. Wij werken met onze zusterorganisatie (DLFF) in Sri Lanka proces gestuurd in plaats van product gericht.

1. Transparantie
We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!
Friendship Foundation draagt sinds 2018 het keurmerk van CBF, toezichthouder voor goede doelen in Nederland. Friendship Foundation werkt ook volgens de richtlijnen van ANBI (Belastingdienst). Onze zusterorganisatie in Sri Lanka heeft een registratie bij NGO-Secretariat, onder toezicht van het Sri Lankaanse Ministry of National Co-existence, Dialogue and Official languages.

2. Eigenaarschap
Friendship Foundation vindt eigenaarschap en zelfstandigheid essentieel als het gaat om duurzaamheid van haar werkzaamheden.
Eigenaarschap en zelfstandigheid geldt zowel voor de ontwikkeling van de zusterorganisatie in Sri Lanka als voor de betrokken cliënten in Sri Lanka.
De exit-strategie begint bij ons al voordat we aan een project beginnen.

3. Respect
Werken in twee culturen is een verrijking voor beide organisaties. Het is echter ook een doorgaand leerproces.
Wij werken met een kwetsbare doelgroep. Dit vraagt om een specifieke aanpak en respect. We werken ook keihard aan het respect van onze cliënten binnen de gemeenschap.

Word vandaag nog donateur!

Maak nu het verschil