Saduruwanee woont samen met haar moeder in een afgelegen huisje in het oosten van Sri Lanka. Ze komt al sinds de opening, 2013, naar Sarana Multidisciplinair Centrum. Ze vindt het er leuk: ze speelt met vrienden, leert kleine huishoudelijke taken uitvoeren en kan zich nu zelf aankleden en tandenpoetsen.

Corona gooide flink wat roet in het leven van Saduruwanee: geen school betekent voor haar dag in dag uit thuis zitten.

Het is dan ook een leuk uitstapje voor onze leerling om wekelijks met haar moeder naar het verzamelpunt te fietsen om haar thuiswerk op te halen.
Voor Corona bracht haar moeder haar elke dag naar het verzamelpunt, waar Saduruwanee in het busje van Sarana stapte om naar school te gaan. Aan het einde van de middag werd ze weer naar het punt teruggebracht, waar haar moeder dan al op haar stond te wachten. Nu is het wekelijks een drukte van belang bij het verzamelpunt. Saduruwanee ziet haar medeleerlingen en hun ouders al van verre staan. Terwijl ze wachten op het busje van Sarana maken de ouders een praatje met elkaar en dollen de leerlingen weer even als vanouds met
elkaar!

Het busje van Sarana komt aanrijden. De juffen nemen de tijd om met alle leerlingen en hun ouders een praatje te maken. Het thuiswerk wordt uitgelegd aan de ouders en de kinderen. De ouders kunnen straks thuis samen met hun kind aan de slag. Elke leerling krijgt een persoonlijk pakketje, omdat elk kind op Sarana uniek is!

Het wekelijks contact is van groot belang voor de ouders, de leerlingen en de juffen. De ouders waarderen het dat ze even te raden kunnen gaan bij de leerkrachten met opvoedkundige vraagjes. Het is een behoorlijke klus voor de ouders om hun zoon of dochter met een beperking nu al 9 maanden thuis te hebben.
De juffen houden ook een gesprekje met de leerlingen en zingen even samen een liedje. Huiselijk geweld ligt tijdens deze Corona epidemie nog meer dan gebruikelijk op de loer. Gelukkig hebben we vlak voor Corona uitbrak een project ‘Stop, Hou Op!’ gedraaid op Sarana met de leerlingen en hun ouders. Wanneer een kind iets meemaakt wat niet prettig is voor het kind, weet het precies hoe het duidelijk moet maken dat het dat niet wil. De leerlingen weten ook hoe ze, met handgebaren, bij de juffen kunnen laten zien dat het niet goed gaat. 

Saduruwanee en haar moeder hebben hun lespakketje in ontvangst genomen. Deze week staat in het huiswerkpakketje dat Saduruwanee een kokosnoot moet raspen voor haar moeder en de was moet helpen ophangen. Ze heeft een kleurplaat gekregen en een bingokaart: ze moet allerhande attributen (zoals een stoel, een beker en een blouse) in huis zoeken en afvinken. Ze zijn weer bijgepraat en gaan weer naar huis.
Dag Saduruwanee, tot volgende week!