Wij zijn trots op Rashmika!

Wij zijn trots op Rashmika!

Sarana Education Rashmika

Rashmika toen hij net op Sarana kwam, een ontwapend knulletje!

Special Education Unit Rashmika

Rashmika als een blije puber met zijn juf in het Speciaal Onderwijs

Rashmika is een lichamelijk gehandicapte jongen, met een gemiddelde intelligentie en een enorm doorzettingsvermogen, hij woont in Uhana, een plaatsje in Oost Sri Lanka. Hij kwam in 2008 naar Sarana Gehandicaptentehuis, maar niet om daar te wonen. Zijn moeder moest dienen in het leger –de burgeroorlog woedde toen nog in het gebied waar The Friendship Foundation haar projecten heeft- en ze zocht dagopvang voor haar zoontje. Vanwege zijn handicap kon hij het reguliere onderwijs niet volgen, hij zat thuis… Rashmika kwam vanaf die dag elke dag naar Sarana Gehandicaptentehuis, deed enthousiast mee met het activiteitenprogramma en leerde zo de beginselen van lezen, schrijven en rekenen. ’s Avonds en in het weekend was Rashmika gezellig thuis, bij zijn ouders en broertje.
Rashmika was de jongen die ons op het idee bracht om een dagopvangcentrum voor kinderen met een beperking te starten. Er moesten toch meer gezinnen zijn, waar ouders voor dezelfde problemen stonden als de ouders van Rashmika. Met goedvinden van de Sri Lankaanse overheid, startten we in 2013 Sarana Education. Een dagopvangcentrum waar momenteel 27 kinderen met een beperking vijf dagen per week liefdevol worden opgevangen en zich kunnen ontwikkelen. (En we hebben een wachtlijst!)
Terug naar Rashmika. Hij heeft een ambitie: zijn eigen winkeltje! En wie ambitieus is, zet zijn schouders eronder om zijn doel te behalen, Rashmika dus ook. Zijn ouders en zijn juffen in Sarana Education hielpen hem daarbij, met veel liefde en kennis. Rashmika is nu 16, met gemak rekent hij uit hoeveel 3258 + 1587 is. Hij heeft zelf een speech geschreven en heeft die voorgedragen tijdens het 10-jarig bestaan van The Friendship Foundation. En nu is hij toegelaten tot een klas voor Speciaal Onderwijs, een stap dichter bij zijn eigen winkeltje!

Rashmika, jongen, wat zijn we ongelooflijk trots op jou!!
Wij blijven Rashmika volgen en daar waar nodig ondersteunen, zodat we over een paar jaar bij hem in zijn winkeltje iets kunnen kopen!

Sarana Education maakt het verschil voor kinderen als Rashmika en hun familie.

Op Sarana begeleiden we kinderen spelenderwijs naar een zelfstandigheid die past binnen hun mogelijkheden. Dat komt thuis goed van pas! Wanneer het kind op Sarana is, kunnen ouders werken, waardoor de financiële situatie zichtbaar verbetert. The Friendship Foundation geeft voorlichting over de mogelijkheden van kinderen met een beperking en daarnaast stappen we letterlijk elke maand met onze kinderen de maatschappij in. Op deze wijze zal een handicap sociaal meer geaccepteerd worden.

The Friendship Foundation en Sarana Education hebben je steun hard nodig om samen te kunnen bouwen aan de toekomst van Sarana Education en kinderen als Rashmika een toekomst te geven! 

De Kracht van Vriendschap
Kunnen wij op je steun rekenen? Doneer nu voor Sarana Education!