Bezoek uit Sri Lanka, met prachtig nieuws.

Afgelopen februari hadden we bezoek van onze samenwerkingspartner General Hospital Ampara en ze brachten heel mooi nieuws!

Het waren een paar mooie dagen met Medical Director dr. Jayasinghe, dr. Sampath en dr. Lahiru in Nederland, met bijzonder nieuws. 

Raad van Toezicht en Bestuur

Sri Lankaans bezoek met Raad van Toezicht en Bestuur bij elkaar.

We bezochten de molens van Zaanse Schans, beleefden de VOC-tijd bij de Batavia en struinden door kleine straatjes in Amsterdam.
In Zwolle aten we met een paar oud-vrijwilligers en haalden vele herinneringen op van hun vrijwilligerswerk op Sarana.

Het bezoek bestond echter niet louter en alleen uit sightseeing. We namen ook de tijd om ons gezamenlijke project Bird’s Nest, opvanghuis voor misbruikte kinderen, te bespreken.
Dr. Jayasinghe is ook voorzitter van Sarana Zorginstelling, waar Sarana Gehandicaptentehuis en Sarana Education onder vallen. De voortgang van deze mooie projecten werd ook besproken.

Het was ook een uitgelezen mogelijkheid om de Raad van Toezicht en het Bestuur aan de Sri Lankaanse bezoekers voor te stellen. We dronken een gezellig drankje in het oudste café van Amsterdam en daar kwam -toch een beetje out of the blue- het fantastische nieuws!
De Sri Lankaanse overheid heeft toestemming gegeven voor het starten van een tweede dagopvangcentrum, in Ampara! De bouwtekeningen zijn goedgekeurd en de bouw zal gefinancierd worden door de overheid. General Hospital Ampara zal bij dit nieuwe project onze partnerorganisatie zijn en zal zorgdragen voor alle vaste kosten. Onze rol: wij zijn gevraagd om de kennis die we hebben opgedaan in Sarana Education te delen en een kleine financiele ondersteuning bij de start te geven.

Plattegrond dagopvang Ampara

Plattegrond dagopvangcentrum Ampara

Het is een groot compliment! Vijf jaar geleden was de overheid nog enigszins sceptisch over ons idee om kinderen met een beperking op te vangen met het doel om hun talenten te ontwikkelen. De overheid was benieuwd of de financiële en sociale situatie van de gezinnen zou verbeteren als hun kind op Sarana was.
Ze zouden het observeren en wij konden onze gang gaan, was de boodschap 5 jaar geleden.
De resultaten waren goed! De kinderen ontwikkelden hun talenten en de thuissituatie verbeterde in velerlei opzicht. De overheid was trots op Sarana Education. General Hospital Ampara heeft de aanvraag tot de start van een dagopvangcentrum ingediend bij de overheid en Friendship Foundation gevraagd om te participeren. We gaan onze schouders er onder zetten. Het wordt wederom een prachtig project.

Maar geduld… Momenteel staat het alleen nog op papier… de bouw staat gepland voor ‘ergens dit jaar’. Dat zou best pas volgend jaar kunnen worden… Voor we het in gebruik kunnen nemen, zijn we waarschijnlijk zo twee jaar verder. Die tijd hebben we en nemen we er graag voor!