Bird’s Nest Opvanghuis

birdsnestslider

Bird’s Nest

Bird’s Nest is een opvanghuis voor misbruikte kinderen, waar de begeleiding terug naar de maatschappij centraal staat. 

In Bird’s Nest zorgt het personeel voor de kinderen alsof het hun eigen kinderen zijn.

Het percentage van kindermishandeling in Ampara (11,1%) is in vergelijking met het landelijk gemiddelde (7,7%) hoog. Hier zijn verschillende redenen voor te noemen, zoals na-oorlogstrauma, tienerzwangerschappen of sociaal- en financieel geïsoleerde familieomstandigheden. Een ander punt van aandacht is de houding van de maatschappij ten opzichte van misbruikte meisjes.

Onze lokaal maatschappelijk werkers kunnen helpen door het personeel in het tehuis te trainen en te begeleiden. Vraagstukken die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: het opbouwen van positief zelfbeeld en aandacht voor het normaliseren van omgangsnormen met volwassenen en leeftijdsgenootjes.

Why is help from The Friendship Foundation necessary?

Overal ter wereld vindt kindermishandeling en kindermisbruik plaats. Kinderen zitten vaak met een geheim, vallen buiten de maatschappij.

Een groot deel van de Sri Lankaanse gezinnen is ontwricht. Dit is deels te wijten aan de burgeroorlog die tot 2009 in Noord- en Oost Sri Lanka heeft gewoed, de Tsunami die in 2005 het land hard raakte en aan de vele moeders die in het Midden-Oosten werken. Misbruik en mishandeling van kinderen komt in Sri Lanka helaas op grote schaal voor.

De Sri Lankaanse overheid is zich bewust van het probleem en biedt de nodige voorlichtingsprogramma’s en opvangmogelijkheden voor de slachtoffertjes. In Oost Sri Lanka is de zorg echter nog niet op peil. Ampara General Hospital is een Opvanghuis op eigen initiatief, met financiële steun van de overheid, gestart.

Ampara General Hospital heeft The Friendship Foundation gevraagd om kennis te delen. Onze maatschappelijk werkers, Meneer E.A.P. Ariyawansa en Mevrouw Ranjani Rajapaksa, begeleiden het personeel begeleiden en verzorgen passende trainingen.

Facts & Figures

Project started 2014
Exit fase started2015
Monitoring fase started 2020
Partner:General Hospital Ampara
Aantal kinderen:maximaal 20
Onze vasten kosten in 2019:300
Received with thanks to our donors in The Netherlands100%
Bird's Nest Friendship Foundation
Bird's Nest Friendship Foundation

en_USEnglish
nl_NLNederlands en_USEnglish