Dit zijn wij in Nederland

Kleine stichting met professionele aanpak

Sinds 2005 is een Nederlands team van enthousiaste vrijwilligers actief om de leefsituatie van gehandicapten in Sri Lanka te verbeteren.
Iedereen brengt zijn of haar kennis in, waardoor we samen kunnen groeien tot een kleine stichting met een professionele aanpak.

Bestuur

Het bestuur zorgt voor de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden binnen de stichting. Zij hebben minimaal één keer per maand contact met elkaar. Bestuursleden werken onbezoldigd. Eventueel kunnen zij hun gemaakte kosten binnen alle redelijkheid declareren. 

Kirsten Giethoorn Voorzitter

In 2005 stond ik aan de wieg van Friendship Foundation. Het begon met een activiteitenprogramma voor de gehandicapte vrouwen van Sarana Gehandicaptentehuis. Inmiddels zijn we uit gegroeid tot een volwaardige stichting. Ik werk drie dagen per week, met passie en onbezoldigd, voor de stichting. Ik word gelukkig als ik het verschil kan maken in het leven van andere mensen.
Eén keer per jaar bezoek ik de projecten in Sri Lanka. Dat is hard werken, maar ook een waar feest! Het is heel bijzonder om te zien hoe ons werk in Sri Lanka zich ontwikkelt. Ik zeg altijd dat Friendship Foundation te gast is op de projecten en dat we alleen maar een knopje indrukken; we zetten samen met het team in Sri Lanka een fantastische ontwikkeling in gang.

Harald Dols Penninmeester

In het dagelijks leven is Harald fiscalist en ondernemer. “Ik vind het initiatief dat met Friendship Foundation gestalte krijgt een bewonderenswaardige operatie. Ik noem het bewust een operatie, omdat we met de stichting aan de andere kant van de wereld het verschil maken met onze inspanningen. Juist aan de uitdaging die daar in besloten zit wil ik graag mijn steentje bijdragen. De kracht van de stichting ligt mijns inziens in de rechtstreekse en persoonlijke band die we met onze projecten in Ampara hebben. Toen Kirsten, de oprichtster, mij bevlogen vertelde wat we daar allemaal weten te realiseren, heb ik geen moment getwijfeld om haar (én de projecten in Sri Lanka) naar het volgende plan te helpen.”

Sandra de Vries Secretaris

Sandra is buiten de stichting werkzaam als onderwijskundig cultureel programmamaker. “Thuis onze drie eigen kinderen en hun vrienden, via mijn werk vele basisschoolkinderen in de provincie Utrecht. Hoe mooi om al die kinderen zoveel mogelijk te kunnen bieden zodat ze kunnen opgroeien met hun eigen talenten. Ook voor de kinderen en jongvolwassenen die we bereiken met Friendship Foundation in Sri Lanka, zet ik me graag in als secretaris. Kijk wat de kracht van vriendschap kan betekenen in Sri Lanka, in de afgelopen 15 jaar hebben ook deze kinderen met hun eigen talenten kunnen opgroeien!”

Clementine Reijrink Inclusive society

Van eind 2007 tot begin 2011 woonde ik in Ampara. Als project manager werkte ik destijds mee aan de basis van de huidige projecten. Deze periode heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Ik woonde in de opvolgende jaren ook in Burkina Faso en Cambodja maar geen van die landen wist mij te raken zoals Sri Lanka. Sinds 2017 woon ik weer definitief in Nederland. Ik werk binnen de jeugdzorg als woonbegeleider van alleenstaande minderjarige vluchtelingen en als gezinsbegeleider voor vluchtelingen. Een prachtige baan waarin ik eindelijk weer de voldoening vond, die ik sinds Sri Lanka heb gezocht.
In oktober 2019 ging ik terug naar Sri Lanka, dit keer voor een reis van drie weken. Het was heel bijzonder om terug ‘thuis’ te zijn en te zien dat de projecten zich zo ontwikkeld hadden maakte me ontzettend trots. Ik vind het een eer om nu als bestuurslid weer actief te zijn voor de Friendship Foundation en wederom een steentje bij te dragen aan de voortgang van de projecten.

Raad van Toezicht

De raad van toezicht heeft een controlerende en adviserende rol naar het bestuur toe. Met hun achtergrond is hun bijdrage zeer welkom. De raad vergadert op eigen initiatief of op vraag met het bestuur. Raadsleden ontvangen geen (onkosten)vergoeding.

Rob Veldhuizen Stichtingzaken & Sri Lanka

Rob, is inmiddels gepensioneerd. In zijn werkende leven was hij lid van de directie van diverse lokale Rabobanken, interim-manager en consultant. Rob komt al ruim 30 jaar in Sri Lanka. Verknocht aan het land en haar bevolking woont Rob, samen met zijn vrouw, gemiddeld 4 maanden per jaar in Sri Lanka. Rob heeft diverse functies bekleed binnen stichtingen die projecten in Sri Lanka uitvoerden. Zijn kennis deelt hij graag met de Friendship Foundation.

Edward Hendrickx Financien & Fiscaal

Edward is één van de oprichters van EJP, accountants en adviseurs in Den Bosch. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als fiscalist. Edward vindt het van groot belang om constant in beweging te blijven, nieuwe dingen te doen en je omgeving en jezelf te motiveren om te blijven ontwikkelen. Naast zijn gezin en werk vervult Edward diverse nevenfuncties. In de hoedanigheid van een Raad van Advies of commissariaat, zoals bij Friendship Foundation, draagt Edward graag zijn steentje bij aan de wereld om hem heen.

Ansje Thomas Juridisch

Ansje is met pensioen, geniet van reizen, koken en haar kleinkinderen. Na mijn studie rechten, heb ik bijna 30 jaar als gerechtssecretaris gewerkt bij de rechtbank Amsterdam, team familie en jeugd. Sinds januari 2017 ben ik met vervroegd pensioen. Als nevenfunctie ben ik jarenlang lid geweest van de klachtencommissie van het Leger des Heils. In 2016 heb ik twee weken gefietst op Sri Lanka en en genoten van het prachtige eiland en de aardige bevolking. Toen Kirsten me vroeg om deel uit te maken van de stichting heb ik volmondig ‘ja’ gezegd. Ik wil mij nu graag in te zetten voor de kinderen en jongvolwassenen binnen onze projecten in Ampara.

Anneloes Tros Fondsenwerving

Als fondsenwerver, reiziger en vroegere student in ontwikkelingsstudies wil ik graag mijn steentje bijdragen middels mijn rol in de Raad van Toezicht.
Ik heb voor diverse goede doelen gewerkt en ken de valkuilen van meerjarenstrategieën en diverse bestuursvormen. Graag help ik de Friendship Foundation op weg naar een nog succesvollere stichting die nog meer duurzame impact kan maken voor mensen met een beperking.

Consultants

Om onze doelen in Sri Lanka te kunnen bereiken, werken wij samen met specialisten op het gebied van fondsenwerving. De consultants leggen graag contact met mensen die, net als wij, dromen van een samenleving in Sri Lanka waar iedereen welkom is en ieders talent telt.

Helma van Heerikhuize Particulieren & Bedrijven
Na mijn studie Communicatiewetenschap (UvA) heb ik vooral gewerkt in de culturele- en sociale sector. o.a. als oprichter en directeur van Stichting Vier het Leven (2005 – 2016) en als directeur van Museum Het Grachtenhuis (2017-2018) en Stichting Sailwise (2019-2020). Ik heb me ontwikkeld als sociaal ondernemer pur sang. Mijn bloed gaat sneller stromen wanneer ik kan bijdragen aan het mooier van maken van het leven voor kwetsbare medemensen.

Heel graag deel ik mijn kennis en kunde met Friendship Foundation om deze prachtige organisatie op een gezonde manier verder te laten groeien. Mijn focus ligt op het initiëren en bouwen aan een netwerk van betrokken sponsoren. Een groep ondernemers/particulieren die jaarlijks financieel bijdragen aan de activiteiten van Frindship Foundation met een donatie of sponsorbedrag van minimaal 500 euro. Hiermee geven zij samen met Friendship Foundation invulling  aan een betere toekomst voor mensen met een handicap in Sri Lanka. Heb je interesse en wil je hier meer over weten? Bel of mail mij. Ik vertel je er graag meer over.

06-19818706

[email protected]

Karin van Minnen Vermogensfondsen

Fondsenwerving gaat natuurlijk om het werven van geld om de doelstelling van de Friendship Foundation te kunnen realiseren. Maar waar het eigenlijk over gaat is het opbouwen van relaties met donateurs, vrienden en sponsoren. Dat is niet alleen ontzettend belangrijk, maar ook erg leuk om te doen!
Na 25 jaar gewerkt te hebben bij diverse goede doelen zoals Jantje Beton, Fonds Gehandicaptensport en Habitat for Humanity, heb ik zo’n 10 jaar geleden besloten om al deze ervaringen te bundelen in een eigen bureau t.w. KvM Fondsenwerving. Ik zet mij met ontzettend veel plezier in voor fondsenwervende projecten bij organisaties in de non-profit sector. Sinds kort ben ik ook actief voor de Friendship Foundation. Ik heb bewondering voor wat er allemaal al is bereikt met de inzet van louter vrijwilligers. Ik ga aan de slag voor de projecten in Sri Lanka!

06-51940664

[email protected]

Vrijwilligers

Wij zijn heel blij met de vrijwilligers die ons ondersteunen. Hun kennis, tijd en energie is heel waardevol voor Foundation.

Lisa Buis
Lisa Buis Communicatie

Op de foto hierboven is het half 6 ’s ochtends, maar toch glimlach ik van oor tot oor. Dit doe ik het liefst: reizen, met een board onder mijn arm. Ik ben helaas nog nooit op Sri Lanka geweest, maar met haar mooie cultuur, vriendelijke bewoners en geweldige kust staat het eiland bovenaan mijn lijstje!

Toch weet ik dat ik niet ver de deur uit hoef om nieuwe ervaringen op te doen. Halverwege 2020 kom ik via via in contact met Kirsten en leer ik over de Friendship Foundation. Mijn achtergrond ligt in de mediawetenschappen, maar voor Friendship Foundation duik ik de communicatiewereld in en zal ik mij ontfermen over de website. Zo hoop ik te groeien op het gebied van online-marketing en web-design, én kan ik mijn steentje bijdragen aan een mooie, inclusieve samenleving. Gewoon vanachter mijn laptop!

Ellen Faas Communicatie

Ieder z’n vak toch? Ik help zelfstandig ondernemers en stichtingen met hun online activiteiten. Dit doe ik zoveel mogelijk met free-ware. Ondernemen is passie en dat gaat -vooral de eerste opstartjaren- hand in hand met een klein budget. Ik help met het beheer en verbetering van de website, de nieuwsbrief en social media, schrijf teksten en maak beeldmateriaal.

Met mijn ervaring in het bedrijfsleven en NLP achtergrond, hou ik oog voor details binnen het overzicht. Marketing communicatie gaat over onbewuste, interne processen, over gedrag. Over identiteit, van ondernemer en doelgroep.

Ik vind het heel inspirerend om met Kirsten samen te werken aan de online zichtbaarheid van de Friendship Foundation. Zo geraakt als ik ben door de projecten en de mensen in en achter de projecten.

Kim Duyvesteyn Sarana Shop
Ayubowan!

Mijn naam is Kim Duyvesteyn. 3 jaar geleden had ik de droom om in het buitenland ervaring op te doen in het wonen en werken in een andere cultuur.

Zo ben ik in contact gekomen met de Friendshipfoundation en ben ik voor een half jaar vertrokken naar Sri Lanka. Met veel liefde en passie ben ik kennis (ik werk zelf in de geestelijke gezondheidszorg) en ondersteuning gaan brengen. Daarnaast hebben we met elkaar de eerste stappen gezet betreft praktijkonderwijs.

Toen ik weer terug naar NL ging werd mij al snel duidelijk het land en de mensen een onderdeel van mij zijn geworden en kon ik me niet voorstellen dat ik niet meer betrokken zou zijn.

Nu zoveel jaar later ben ik nog steeds betrokken bij de stichting en ondersteun ik waar ik kan. Tijdens mijn vakantie in 2019 heb ik samen met het team in Sri Lanka ervoor kunnen zorgen dat we lokale afnemers hebben gevonden voor de producten die in het praktijkonderwijs gemaakt worden. Zodra het toerisme weer is opgestart, zullen de producten bij een aantal hotels en winkels verkocht gaan worden. We hebben 2020 benut om de online verkoop te starten voor de producten die gemaakt worden in het praktijkonderwijs.

Ik ben zo ontzettend trots op wat we met elkaar hebben bereikt en nog gaan bereiken. Er is genoeg te doen en zal me zowel in Nederland, als in Sri Lanka blijven inzetten voor deze prachtige stichting.

Jij!? Welkom!

Ik heb veel kennis, ik heb een beetje tijd, ik denk graag creatief mee, ik stroom over van passie en wil maatschappelijk betrokken zijn.

Word vandaag nog donateur!

Maak nu het verschil