Ampara Education

Ampara Dagcentrum Friendship Foundation

Ampara Education, project in wording!

Ampara Education is nu nog een bouwput, waar gewerkt wordt aan de toekomst van kinderen en jong volwassenen met een beperking.

In 2016, 3 jaar nadat de pilot van Sarana Education was gestart, vatte General Hospital Ampara het idee op, om in Ampara, ongeveer 20 km van Sarana Education, een tweede dagcentrum voor kinderen met een beperking te beginnen.
Het was het ziekenhuis opgevallen dat Sarana Education goede resultaten boekt, zowel in de ontwikkelingen van de kinderen als in de financiële en sociale situatie van de gezinnen van de leerlingen. De aanvraag voor een nieuw gebouw werd gehonoreerd door het Ministerie van Gezondheid en Friendship Foundation werd gevraagd om de opgedane kennis in Sarana Education te delen met het nieuwe dagcentrum.
Een drie-eenheid kwam tot stand: de overheid faciliteert het gebouw, Ampara General Hospital zal de dagelijkse uitvoering van het centrum op zich nemen en Friendship Foundation zal haar kennis delen.

In juli 2017 werd de eerste steen gelegd. Het wordt een multidisciplinair gebouw van twee verdiepingen, waar de sociale, mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen tussen de 5 en 15 en jongeren tussen de 16 en 24 centraal zal staan.

Net zoals het gebouw zal groeien, zal de pagina van Ampara Education groeien. We nodigen je uit om af en toe een blik op de pagina te werpen, om de ontwikkelingen te volgen.

Ampara Dagcentrum Friendship Foundation

Bouwtekening van Ampara Education

Ampara Dagcentrum Friendship Foundation

Juli 2017: Eerste steenlegging.

Friendship Foundation Ampara Education

Januari 2018: De eerste contouren worden zichtbaar.

Waarom is hulp van The Friendship Foundation noodzakelijk?

In Sri Lanka kunnen kinderen een reguliere school in de buurt bezoeken. Heeft het kind een lichte beperking dan is er misschien een klas voor speciaal onderwijs op de school, waar het terecht kan. Voor kinderen met een complexere beperking wordt geen opvang door de overheid geboden. Deze kinderen zitten thuis. The Friendship Foundation biedt in samenwerking met General Hospital Ampara en de overheid deze kinderen een liefdevolle plek waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen.
De kennis die wij hebben opgedaan met Sarana Education zal gedeeld worden met Ampara Education. 
Doordat de kinderen opgevangen worden, kunnen de ouders meer werk aannemen, waardoor hun financiële situatie verbetert.
Ook de sociale situatie van de gezinnen verbetert. The Friendship Foundation neemt de leerlingen mee op stap: naar de markt, de tempel of op schoolreisje. Ontmoeten is het toverwoord tijdens deze activiteiten. Tijdens ontmoetingen leren kinderen de spelregels van de maatschappij en leren buurtbewoners de mogelijkheden van kinderen met een beperking kennen. Daarnaast geeft het team in Sri Lanka regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten, waar de talenten van onze kinderen centraal staan. Bekend, maakt bemind!

Facts & Figures

Project gestart: 2017
Exit fase zal starten:2025
Monitor fase start: 2030
Lokale partner:General Hospital Ampara
Aantal leerlingen:35
Onze vasten kosten in 2019:€ 6.000,=
Reeds behaald met dank aan onze vaste donateurs:100%
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands