Afgeronde projecten

Friendship Foundation is te gast op elk project

Afgeronde projecten
om trots op te zijn!

Eigenaarschap en duurzaamheid zijn voor ons van groot belang. Friendship Foundation is te gast op elk project.

Een project van Friendship Foundation start bij de hulpvraag van de lokale partnerorganisatie. Deze organisatie blijft eindverantwoordelijke van het project, het dagelijks beleid en de betrokken doelgroep. Friendship Foundation neemt slechts tijdelijk de verantwoordelijkheid over voor een klein deel van het werk, om het op een later vastgesteld tijdstip weer terug te geven aan de lokale partner.

 


Dit is onze Exit Strategie

Fase 1:
Friendship Foundation geeft volledige steun in financiële zin en door kennis te delen.

Fase 2:
De lokale partner en Friendship Foundation stellen vast dat de gestelde doelen behaald zijn. We starten de lokale fondsenwerving samen met de lokale partner. De financiële ondersteuning en het delen van kennis, geven we stapje voor stapje terug aan onze partner.

Fase 3:
Het project wordt volledig teruggegeven aan de lokale partner. Friendship Foundation blijft, om er op toe te zien dat de bereikte kwaliteit gewaarborgd blijft, een oogje in het zeil houden. Wij blijven een donateur van het project.

Afgeronde projecten

Hieronder 3 voorbeelden van projecten welke Friendship Foundation succesvol heeft afgerond.
– Tehuis voor gehandicapten in Sarana(2018)
– Bejaardentehuis in Sarana(2017)
– Opvanghuis misbruikte kinderen in Ampara

Tehuis voor gehandicapten

Hier begon het allemaal in 2005… op de veranda van Sarana Gehandicaptentehuis, met de bewoonsters aan onze zijde. Er waren veel misstanden op Sarana, dat deed pijn. De bewoonsters verdienden een liefdevolle omgeving om te wonen. We gingen aan de slag met het activiteitenprogramma en ontdekten de talenten van elke vrouw, prachtig! Met kleine stapjes en vallen en opstaan is er in 13 jaar veel bereikt. We zijn dan ook ontzettend trots om te kunnen zeggen dat, sinds 2018,  het bestuur en het personeel het heft in eigen hand neemt. Wij zullen nog regelmatig en met heel veel plezier op de veranda van het gehandicaptentehuis plaatsnemen!

Wij bedanken alle donateurs die hun steentje hebben bij gedragen de afgelopen jaren. Bedankt voor het vertrouwen dat jullie in ons gesteld hebben. Friendship Foundation blijft Sarana ondersteunen met medische zorg en onderhoud, dankzij een paar geweldig betrokken donateurs. We blijven nu en dan een update geven over Sarana op onze website.

Doelstellingen van Friendship Foundation opgesteld in 2005 en behaald in 2018:
1. Onderhoud: Het tehuis is veilig en toegankelijk, ook voor mindervaliden. De hygiëne is op peil.
2. Activiteiten programma: Het bevorderen van maatschappelijke integratie . De kwaliteit van leven verbeteren.
3. Medische zorg: Bewoners medisch ondersteunen bij hun beperking en het ouder worden, afgestemd op de individuele problematiek en behoeften.
4. Kennisdeling: Door het opdoen van kennis heeft het personeel en bestuur begrip voor de gehandicapte bewoners en weet hun talenten te ontwikkelen.

Bejaardentehuis

Het werk zit er op in Sarana Bejaardentehuis. Het was niet altijd even makkelijk om samen te werken met het bestuur. Laten we het een dansje noemen: twee stappen voorwaarts, eentje opzij en af en toe ook weer eentje achterwaarts. Uiteindelijk zijn we met elkaar gekomen wat we voor ogen hadden: een tehuis waar het welzijn van de bewoners voorop staat.
Sarana is niet uit ons oog en zeker ook niet uit ons hart. Sarana Bejaardentehuis kan blijven rekenen op de steun van enkele vaste donateurs uit Nederland, waardoor wij een donatie kunnen geven ten behoeve van de medische zorg en het onderhoud van de renovatiewerkzaamheden die we verricht hebben.

Wij bedanken alle donateurs die hun steentje hebben bij gedragen de afgelopen jaren. Bedankt voor het vertrouwen dat jullie in ons gesteld hebben. We blijven nu en dan een update geven over Sarana op onze website.

Doelstellingen van Friendship Foundation opgesteld in 2008 en behaald in 2017:
1. Onderhoud: Het tehuis is veilig en toegankelijk, ook voor mindervaliden. De hygiëne is op peil.
2. Activiteiten programma: Het bevorderen van maatschappelijke integratie. De kwaliteit van leven verbeteren.
3. Medische zorg: Bewoners medisch ondersteunen bij het ouder worden, afgestemd op de individuele problematiek en behoeften.

Opvanghuis misbruikte kinderen

In 2014 zijn we gestart met de ondersteuning van Bird’s Nest Opvanghuis voor misbruikte kinderen. We werden door General Hospital Ampara gevraagd of onze maatschappelijk werkers wekelijks langs konden komen. Ze gaven individuele- en groepssessie aan de kinderen, hun ouders en het team van Bird’s Nest. Voorop stond het bouwen aan een positief zelfbeeld van de kinderen en het trainen van het team.
Het team heeft onze taak overgenomen. Zo af en toe komen onze maatschappelijk werkers nog even langs, om bij te praten en om tips te geven.

Wij danken de sponsors die het mogelijk maakten dat wij trainingen konden geven op Bird’s Nest.

Word vandaag donateur!

Dankzij ons werk…

…hebben wij in de afgelopen jaren veel mensen met een beperking en bejaarden een kans gegeven zichzelf te zijn in de Sri Lankaanse samenleving. . De één via onderwijs, de ander via sociale voorzieningen. Daarom blijven we ons inzetten voor iedereen die onze hulp kan gebruiken. Met jouw bijdrage kunnen wij hen een beter leven geven. Super bedankt!