Kom in actie...doneer!

Als particulier, bedrijf, school of club
Doneer nu

Wat kan ik doen als particulier?

Eenmalige donatie

Friendship Foundation is heel blij met elke gift, groot of klein. Via de knop hieronder kun je eenvoudig en veilig doneren. Wij zorgen er voor dat jouw donatie goed besteed wordt. Heb je een specifiek doel in gedachten? Laat het ons weten, dan zorgen wij dat het daar terecht komt!

Periodieke gift

Wil jij vaste donateur worden om zo het verschil te maken in Sri Lanka? Met een periodieke donatie geeft de Belastingdienst je nog meer fiscaal voordeel. We vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Nalatenschap

Een bijzondere gift, waarmee je ook na je leven veel kunt betekenen voor mensen op Sri Lanka. Friendship Foundation is vrijgesteld van erfbelasting. Je notaris helpt je bij het opnemen van Friendship Foundation in je testament, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat kan ik doen als bedrijf?

Wordt onze bedrijfsvriend!

Je kunt op vele manieren uiting geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van je bedrijf. Vind je onderwijs aan mensen met een beperking belangrijk, zodat zij kunnen deelnemen aan de maatschappij? Sta jij achter een inclusieve samenleving? Draag jij Sri Lanka een warm hart toe? Dan onderzoeken wij graag samen met jou welke vorm van steun het beste bij jouw bedrijf past.
Samenwerken met Friendship Foundation biedt de mogelijkheid tot gerichte steun. Je kunt je naar je klanten toe profileren als Maatschappelijk Betrokken Ondernemer, dat wordt zeker gewaardeerd. Wij kunnen je bedrijf op onze website vermelden en jij kunt Friendship Foundation op je website noemen. Met je steun aan Friendship Foundation draagt ook jouw bedrijf bij aan de Duurzame Ontwikkelings Doelen van de Verendigde Naties. Verder is je gift aftrekbaar van de vennootschapsbelasting. Mocht je een keer op vakantie gaan naar Sri Lanka (aanrader!), dan ben je altijd welkom om onze projecten te bezoeken. Ten slotte toon je goed en inspirerend werkgeverschap naar je eigen mensen toe. Kop koffie?

 

Wat kan ik doen als school of club?


Voor school…

…heeft Friendship Foundation praktische leskisten voor de groepen 1 t/m 8 over het leven van kinderen in Sri Lanka. Kirsten, onze voorzitter, is juf geweest en vindt het erg leuk om op jouw school te komen vertellen en om jullie aan te moedigen tijdens een sponsoractie.

Voor clubs…

…die een ludiek idee hebben om iets te betekenen voor mensen op Sri Lanka, werken wij graag samen om een leuke actie op te zetten. Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we samen brainstormen over de verschillende mogelijkheden. We komen jullie ook graag aanmoedigen!

 

En nu de praktische zaken van doneren


Voor bedrijven

Samenwerken met Friendship Foundation biedt de mogelijkheid tot gerichte steun. 
Doneren brengt ook fiscale voordelen mee voor jouw bedrijf. Giften vanuit een BV aan algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) mag u van de winst aftrekken. De Friendship Foundation heeft deze ANBI status. Per jaar bedraagt de aftrek ten hoogste 50% van de winst, met een maximum van € 100.000. Let op, dit geldt niet vanuit een eenmanszaak of VOF. Hier hebben ondernemers recht op MKB vrijstelling van 14%. Dit levert dus een lagere aftrekbaarheid op. U moet de giften schriftelijk kunnen bewijzen. Als u doneert via de website, vergeet dan niet contact met ons op te nemen voor een factuur. 

Mocht je een keer op vakantie gaan naar Sri Lanka (aanrader!), dan ben je altijd welkom om onze projecten te bezoeken. Ten slotte toon je goed en inspirerend werkgeverschap naar je eigen mensen toe. Kop koffie?

Giften als particulier

Hoeveel aftrek u krijgt voor uw giften hangt af van het soort gift dat u doet.
Wij raden aan ook de pagina over giften van de belastingdienst te bekijken voor de meeste actuele informatie.

Een periodieke gift

Voldoet uw gift aan de voorwaarden voor periodieke giften?
Dan mag u het hele bedrag van de gift aftrekken. Er geldt geen drempel en geen maximumbedrag voor periodieke giften. Daarmee krijgt u een derde tot de helft van uw gift terug. En omdat wij vijf jaar lang op uw steun kunnen rekenen kunnen wij veel kinderen en volwassenen met een beperking helpen.
De voorwaarden voor een periodieke gift zijn:

  • U doneert minimaal vijf jaar.
  • U doneert jaarlijks hetzelfde bedrag. Dat mag in termijnen of in één keer.
  • U heeft uw gift vastgelegd bij een notaris, of in een schenkingsovereenkomst die u hier kunt downloaden. Wij vullen deze graag samen met u in. U kunt daarvoor contact opnemen met Kirsten via kirsten@friendshipfoundation.nl of 06-52544847.

Een gewone gift

Voldoet uw gift aan de voorwaarden voor gewone giften? Dan mag u het bedrag van de gift aftrekken. Er geldt wel een drempel en een maximum voor gewone giften. Het drempelbedrag voor gewone giften is 1% van uw drempelinkomen met een minimum van € 60. Wat u meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag u aftrekken. Het drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrek. U mag niet meer aftrekken aan gewone giften dan het maximum: 10% van uw drempelinkomen. Hebt u het hele jaar een fiscale partner of kiest u ervoor om het hele jaar als fiscale partners beschouwd te worden? Tel dan de gewone giften van u en uw fiscale partner bij elkaar op. Om de drempel te berekenen, telt u de drempelinkomens van u en uw fiscale partner ook bij elkaar op.

Nalaten

Een bijzondere gift, waarmee je ook na je leven veel kunt betekenen voor mensen op Sri Lanka.  Je notaris helpt je bij het opnemen van Friendship Foundation in je testament, of neem contact met ons op voor meer informatie.  Zo laat u iets na wat voor anderen een wereld van verschil maakt. Wat u nalaat gaat rechtstreeks naar onze activiteiten voor onze kinderen en volwassenen, want over uw nalatenschap aan de Friendship Foundation wordt geen erfbelasting gerekend.

Wilt u meer weten over deze vorm van steunen van ons werk, dan leggen we graag uit hoe alles werkt in een persoonlijk gesprek. U kunt daarvoor contact opnemen met Kirsten via kirsten@friendshipfoundation.nl of 06-52544847.

 

Hier draagt jouw gift aan bij

Een verbeterde financiele en sociale situatie van gezinnen met een gehandicapt gezinslid.

De mogelijkheid voor mensen met een beperking om zich te ontwikkelen binnen hun mogelijkheden en interesse.

Samen een Sri Lankaanse maatschappij creeren die openstaat voor gehandicapten.

Of geef een uniek cadeau!

Jarig? Huwelijk? Afscheid? Of zomaar iets te vieren?
Vraag jouw gasten een mooie bijdrage te doen voor het goede doel.
Een uniek cadeau, waar iedereen blij van wordt: de gever, de doorgever en de mensen  in Sri Lanka!
Samen kijken we waar jij jouw bijdrage aan wilt besteden. Zo weten ook jouw genodigden waar hun cadeautje terecht komt.
Neem contact met ons op om het perfecte cadeau samen te stellen!

Koop onze Friendly Products!

Friendly Products zijn handgemaakte producten, die met zorg en passie gemaakt worden door mensen met een beperking in Sri Lanka. Koop je een leuk product, voor jezelf of als cadeautje, dan ondersteun je direct families met een gehandicapt gezinslid. Daarnaast steun je, via Friendship Foundation, het onderwijs aan kinderen met een beperking op Sarana Multidisciplinair Centrum.

Word vandaag donateur!

Dankzij ons werk…

…hebben wij in de afgelopen jaren veel mensen met een beperking en bejaarden een kans gegeven zichzelf te zijn in de Sri Lankaanse samenleving. . De één via onderwijs, de ander via sociale voorzieningen. Daarom blijven we ons inzetten voor iedereen die onze hulp kan gebruiken. Met jouw bijdrage kunnen wij hen een beter leven geven. Super bedankt!