Onderwijs & zorg

Passende leeromgeving voor mensen met een beperking

Het Multidisciplinair Centrum

Onze cliënten kunnen niet deelnemen aan het reguliere onderwijs. Simpelweg omdat het onderwijs niet aansluit bij hun mogelijkheden. Wij bieden maatwerk op ons Multidisciplinair Centrum. Ieder kind is welkom en krijgt in een stimulerende leeromgeving de mogelijkheid om zijn talenten te ontwikkelen.  Wij bieden dagopvang voor ernstig gehandicapten tussen de 5 en 30 jaar oud, speciaal onderwijs aan kinderen tussen de 5 en 18 jaar en praktijkonderwijs voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Door meerdere disciplines aan te bieden, versterken we de ontwikkeling van mensen met een beperking.

Dagcentrum

Dagcentrum

5 - 18 jaar

Hallo! Je bent zo welkom! De juffen zullen liefdevol voor je zorgen, terwijl je ouders kunnen werken en broers en zussen naar school kunnen gaan. Op de opvang krijg je 3 heerlijke, voedzame maaltijden, kun je luisteren naar muziek en kijken naar de andere kinderen. En weet je wat echt super knap is, je leert langzaam ook dingetjes zelf te doen.

Speciaal Onderwijs

Speciaal Onderwijs

5 - 18 jaar

Wat heb je veel geleerd! Je kunt jezelf aankleden, je tandenpoetsen, in de keuken en in de tuin kleine klusjes doen. Allemaal heel handig voor thuis! Je gaat samen met de juffen, je vriendjes én je ouders op stap, heerlijk vind je dat! Maar ook serieus aan de slag: dansen, knutselen, sporten. Je doet het allemaal zo goed op school!

Praktijk Onderwijs

Praktijk Onderwijs

18 - 30 jaar

Een echt beroep leren, en je ouders leren het ook, dan kun je je werk thuis voortzetten. Hoe leuk is dat? En het is ook handig, want zo verdien je een centje voor je familie!
Naar de winkeltjes en zelf de boodschappen doen. Met het openbaar vervoer reizen. Je wordt steeds zelfstandiger. Je ouders en wij zijn apentrots op je!

Duurzame Onwikkelingsdoelen Verenigde Naties

Friendship Foundation onderschrijft de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Zo dragen wij een steentje bij aan een betere wereld. Daarnaast is het voor ons een fijne leidraad om ons werk duurzaam uit te voeren en te weten dat wat we doen ook relevant is. Lees meer over hoe wij met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen werken op de website van SDG Nederland. 

Word vandaag donateur!

Dankzij ons werk…

…hebben wij in de afgelopen jaren veel mensen met een beperking en bejaarden een kans gegeven zichzelf te zijn in de Sri Lankaanse samenleving. . De één via onderwijs, de ander via sociale voorzieningen. Daarom blijven we ons inzetten voor iedereen die onze hulp kan gebruiken. Met jouw bijdrage kunnen wij hen een beter leven geven. Super bedankt!