Disabled Friendly Society

Werken aan een samenleving waar iedereen welkom is

Leven met een beperking in Sri Lanka

Als je een beperking hebt, sta je regelmatig voor uitdagingen, helemaal als je in Sri Lanka woont. Sri Lankanen groeien op in een cultuur waar een beperking vaak nog taboe is.
De gemeenschap is niet bekend met mensen met een beperking. Bij gebrek aan kennis, faciliteiten en uit schaamte worden mensen met een beperking, jong en oud, weggestopt, thuis of in een tehuis, zonder een kans op ontwikkeling.

Zo doen wij dat..

Wij creëren een Disabled Friendly Society -een gemeenschap waar mensen met een beperking welkom zijn- in Uhana en Ampara, twee plaatsen in Oost Sri Lanka. Friendship Foundation werkt sinds 2005 in deze regio.

Friendship Foundation werkt aan een samenleving waar iedereen welkom is!

Wil je, als gehandicapte, meetellen, dan is passend onderwijs een belangrijk startpunt!
Friendship Foundation geeft kinderen en jongeren een goede start op DLFF Multidisciplinair Centrum. Op dit centrum bieden we dagopvang, speciaal onderwijs en praktijkonderwijs aan kinderen en jongeren tussen de 5 en 25 jaar.  

Wil je bijdragen aan de welvaart van je gezin, dan is geschikte arbeid een uitkomst!
Friendship Foundation ondersteunt gehandicapte jongeren en volwassenen bij het ontwikkelen van hun talent en begeleidt hen op de arbeidsmarkt. Dit kan in een sociale werkplaats zijn, in loondienst, of als kleine zelfstandige.

Wil je meedoen en je hebt een beperking, dan zal de gemeenschap je moeten begrijpen en welkom heten!
Friendship Foundation heeft ‘Bekend maakt Bemind’ ontwikkelt. Dit is een programma waarin mensen elkaar ontmoeten. Op een interactieve manier leren de deelnemers elkaars talenten kennen.

Friendship Foundation in de praktijk

Onderwijs en zorg

Thuiswonende kinderen met een beperking worden liefdevol door ons opgevangen in ons dagcentrum en school voor speciaal onderwijs.

Arbeidsparticipatie

In Sri Lanka worden minimale sociale voorzieningen geboden aan mensen met een beperking. Wij leiden mensen met een fysieke beperking op tot ondernemer.

Inclusie

Wij bieden training en voorlichting aan de lokale gemeenschap om mensen met een beperking te laten integreren in de samenleving.

Onderweg naar Inclusie

Al 15 jaar zijn wij actief in de gehandicaptenzorg in Ampara District, Sri Lanka. Ons werk werpt vrucht af! Kinderen stromen door naar het reguliere onderwijs. Minder gehandicapten worden door hun ouders in een tehuis geplaatst. En het is eigenlijk helemaal niet meer zo gek als je in het straatbeeld een gehandicapte ziet.
Wij zijn trots op wat we bereiken en zien de impact die we maken als een olievlek: onderweg naar inclusie!

De kracht van passend onderwijs…het verhaal van Rasmika.
Lees hoe Friendship Foundation Rashmika, een lichamelijk gehandicapte jongen, in zijn kracht zette binnen ons onderwijs.  Hij kan zijn droom waar maken…een eigen winkeltje. Lees verder…

Disabled Friendly Village: 100 mensen met een beperking aan het werk… 
…betekent 100 gezinnen uit de armoede! Een familie met een gezinslid met een beperking is kwetsbaar. Friendship Foundation versterkt het gezin. Wij bieden een 3-jarige opleiding waardoor gehandicapten hun eigen onderneming kunnen starten.  Lees verder…

Word vandaag donateur!

Dankzij ons werk…

…hebben wij in de afgelopen jaren veel mensen met een beperking en bejaarden een kans gegeven zichzelf te zijn in de Sri Lankaanse samenleving. . De één via onderwijs, de ander via sociale voorzieningen. Daarom blijven we ons inzetten voor iedereen die onze hulp kan gebruiken. Met jouw bijdrage kunnen wij hen een beter leven geven. Super bedankt!