Wie zijn wij in Sri Lanka?

Het begon met een heel klein zinnetje:
” We zetten de deur open voor de bewoonsters
van Sarana Gehandicaptentehuis.”

In 2005 zaten de eerste vrijwilligers op de veranda van Sarana Gehandicaptentehuis. Vanaf het eerste moment hadden de bewoonsters van Sarana ons hart gestolen. Terug in Nederland besloten we een stichting op te zetten om het welzijn te verbeteren van de gehandicapte bewoonsters van Sarana. De bewoonsters leefden er onder erbarmelijke omstandigheden.
De deur openzetten… Dat was deels heel letterlijk; een aantal vrouwen zat dag en nacht opgesloten in een hok zonder daglicht of ventilatie. Ons doel: Tevreden op je dag terugkijken en je al weer verheugen op de dag van morgen. Dit realiseerden we in de jaren die volgden door Sarana op verschillende vlakken te ondersteunen: renovatiewerkzaamheden, aanbieden van een activiteitenprogramma, medische zorg en hygiene.

 

Onze partner in Sri Lanka, DLFF

In Sri Lanka werken wij samen met onze zusterorganisatie Dutch-Lanka Friendship Foundation (DLFF). DLFF heeft sinds 2007 een registratie bij National Secretariat for Non Governmental Organizations in Sri Lanka (NGO- secretariat).
Friendship Foundation maakt maandelijks de donaties over aan DLFF, die zorgdraagt voor de juiste besteding op de projecten. Administratie wordt door DLFF bijgehouden in een boekhoudkundig programma, dat door clouddeling, direct inzichtelijk is bij het bestuur in Nederland. Daarnaast maakt de Sri Lankaanse accountant per kwartaal een financieel overzicht, dat gecontroleerd wordt door NGO-secretariat. Friendship Foundation en Dutch-Lanka Friendship Foundation stellen samen hun doelstellingen vast. Er is nauw contact tussen de beide organisaties, door het gebruik van Dropbox, e-mail, What’sApp, Audiobellen en tijdens de werkbezoeken uit Nederland.
DLFF werkt samen met de lokale overheid, die eindverantwoordelijke is op de projecten die ondersteund worden. Met General Hospital Ampara werkt DLFF op het gebied van kennisdeling.

 

DLFF-team

Het DLFF team

DLFF werkt in Ampara District met een team van 14 professionals.
Het management van DLFF bestaat uit vier personen. Mr. Ariyawansa is de project manager. Samen met Ms. Ranjani, zijn assistent en hoofd van Sarana Multidisciplinair Centrum, werkt hij reeds sinds 2008 voor DLFF. DLFF heeft ook een fondsenwerver en een inclusive society officer in het managemnent team.
Sarana heeft vier lieve onderwijzeressen en vier behulpzame onderwijsassistenten. Waarvan Pradeep ook chauffeur is.
DLFF biedt steun aan het gehandicaptentehuis met een activiteitenbegeleidster en een schoonmaakster.

 

Word vandaag donateur!

Dankzij ons werk…

…hebben wij in de afgelopen jaren veel mensen met een beperking en bejaarden een kans gegeven zichzelf te zijn in de Sri Lankaanse samenleving. . De één via onderwijs, de ander via sociale voorzieningen. Daarom blijven we ons inzetten voor iedereen die onze hulp kan gebruiken. Met jouw bijdrage kunnen wij hen een beter leven geven. Super bedankt!