Sinds 2008 is Hemubo / Hillen&Roosen, Specialist in renoveren en onderhoud van vastgoed, gevestigd in Almere, bedrijfssponsor van Friendship Foundation.
Hemubo interviewt initiatiefnemer van de stichting, Kirsten Giethoorn, over de samenwerking tussen het bedrijf en Friendship Foundation. 
Samen impact maken, voor kwetsbare mensen in Sri Lanka. 

Kirsten vertelt in het interview:
Eén van onze eerste projecten was de renovatie van een bejaardentehuis in Oost Sri Lanka. Mijn zus kent de algemeen directeur van Hemubo, Rob van Hemert, en heeft hem over de stichting verteld en ons aan elkaar gekoppeld. Hemubo wilde heel graag meedoen. Renovatie ligt hen natuurlijk ook na aan het hart. Dat is hoe ik werk: ik zoek passende geldverstrekkers bij projecten. In het geval van het bejaardentehuis paste Hemubo perfect. Het was een meerjarenplan waarin we zowel het dak als alle elektriciteit, schilderwerk, sanitair en watertoevoer en -afvoer wilden verbeteren. Omdat ik het belangrijk vind de lokale bevolking te steunen is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat de werklieden van Hemubo de werkzaamheden uitvoeren, maar dat de lokale bevolking die werkzaamheden uitvoert en ervoor betaald wordt. Dat komt dan ook de lokale economie ten goede. Na het groot onderhoud wilde Hemubo betrokken blijven en nam ook het klein onderhoud voor zijn rekening. Je moet weten dat het daar 30 graden of meer is en ontzettend vochtig, plus de bouwmaterialen zijn niet van dezelfde kwaliteit als in Nederland. Dus onderhoud blijft nodig.

Ik hou van het persoonlijk contact met donateurs. Ik vind het leuk om de lokaal opgestelde offerte te delen met Hemubo. Zo krijgen zij een inkijkje in de werkwijze en prijzen van materialen in Sri Lanka. En tussentijds geef ik regelmatig een update, met foto’s. Transparantie is erg belangrijk. We delen natuurlijk de mooie momenten met Hemubo, maar ik heb Tom Bergmans (directeur Hillen & Roosen, red.) ook wel eens gebeld omdat het niet liep zoals verwacht. “Komt goed”, zei Tom, “Hou ons maar op de hoogte, kan gebeuren!” Gelukkig kon ik hem ook weer bellen met het goede nieuws, dat het project – na corona – weer was vlot getrokken!

Lees het artikel hier!